Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

Amsterdam reconstruction - Radio Weerwoord


debalie


vrijdag 25 januari t/m donderdag 31 januari

   
Weerwoord in De Balie

De vierde editie van het grootste Amsterdamse literatuurfestival, met meer dan honderd schrijvers in vijf theaters: de Stadsschouwburg, Paradiso, de Melkweg, Theater Bellevue en De Balie. Maar ook met korte films, theater, feest en muziek. Weerwoord beschikt dit jaar ook over een eigen radiostation, dat dagelijks uitzendt vanuit de Salon van De Balie. U bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen. Toegang is gratis, inloop vrij.

24 uur per dag uitzending | live programmering van 17.00-0.00 uur Radio Weerwoord te beluisteren via FM 105.6 en internetMEER INFO:
http://www.debalie.nl/artikel.jsp?podiumid=overig&articleid=207363     
     

Met onder andere, zondag 27 tot en met donderdag 31 januari, om 19.00 uur
Berichten aan de nieuwe Stadsdichter:
Een serie gesprekken over de hoofdstad, met als uitgangspunt: het onzichtbare.

Op woensdag 30 januari geeft Adriaan Jaeggi in Paradiso de fakkel over aan de nieuwe stadsdichter van Amsterdam. Hoewel de stadsdichter een initiatief is van Stadsdeel Centrum is Weerwoord van mening dat de nieuwe dichter er dient te zijn voor de gehele stad en presenteert daarom met deze serie Amsterdam zoals u de stad nog nooit gezien heeft. We verlangen van onze dichter nieuwe invalshoeken op een stad die we al zo goed kennen, we willen dat hij zich begeeft waar wij nooit gaan, om iets zichtbaar te maken dat wij tot dan toe niet hebben kunnen zien.

In een serie van vier live gesprekken nodigen we stadsprominenten uit hetzelfde te doen. In het vijfde gesprek, op donderdag 31 januari, is het woord aan de stadsdichter zelf. Wat zijn volgens hen de blinde vlekken van Amsterdam? Welke fysieke plek, mentaliteit, cultuur, historische gebeurtenis, overlevering, welk beleid onttrekt zich onterecht aan ons zicht? En: waarop staart de Amsterdammer zich blind? Welk terrein zou de stadsdichter voor ons kunnen, moeten ontginnen?

Lien permanent Catégories : Film 0 commentaire

Les commentaires sont fermés.