Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

FILMUSEUM - AMSTERDAM - 23 09 2008


SCREENING EVENT
NYZZ_AR AFFICHE FIMMUSEUM 72.jpg

September 23, 2008 will take place a screening event around the my pinhole movies in Filmmuseum.

Compilatie
E*Cinema

De keuze van Jérôme Schlomoff In overleg met de Franse fotograaf en filmmaker Jérôme Schlomoff (1961) is een programma samengesteld met recente films uit zijn oeuvre en werk van collega-regisseurs. Schlomoff filmt sinds 2000 met een zelfgebouwde 35mm 'pinholecamera', een camera zonder lens. Door een minuscuul gaatje in een lichtdichte doos filmt hij de wereld op zijn kop, in spiegelbeeld en in negatief. In het bekroonde new york zéro zéro (2006, 21'), portretteert Schlomoff New York als een verlaten en verwoest oord. Amsterdam réconstruction (2007, 19') is een wandeling langs de 'culturele ruïnes' van Amsterdam, met onder meer de lege zalen van het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. In Le Sténopé de Schlomoff (Christophe Galud, 1996, 6') wordt het Barcelonapaviljoen van Mies van der Rohe met zwarte doeken getransformeerd tot een reusachtige camera obscura. This Side of Paradise - Fragments of an Unfinished Biography (Jonas Mekas, 1999, 35') is een uit home movies gemonteerd portret van de Kennedyfamilie. Het programma bevat tevens een selectie uit Schlomoffs fotografische werk. De filmmaker is aanwezig voor een publieksinterview.

23 sept 19:30 Filmmuseum Vondelpark

Prijs
Alle dagen: 7,80 euro / met reductie 6,50 / Vrienden van het Filmmuseum 4,50.

Reserveren
Tel. 020-5891400
Reserveren via BelBios: 0900-9363 (45 cent per minuut) en toets na het welkomstwoord snelcode 07323. Of ga naar www.BelBios.nl

Openingstijden kassa Filmmuseum Vondelpark
Werkdagen 09.00 - 22.00
Weekend vanaf één uur voor de eerste voorstelling tot 22.15

E*Cinema Program

19.30 opening

19.35 new york zéro zéro Jérôme Schlomoff (2006)

20.00 This Side of Paradise – Fragments of an Unfinished Biography Jonas Mekas (1999)

20.35 Presentation of photo's made by Jérôme Schlomoff
Q&A with Jérôme Schlomoff by Anna Abraham (Filmbank)
and Mark-Paul Meyer (Filmmuseum)

21.00 Le sténopé de Schlomoff Christophe Galud (1996)

21.10 Amsterdam Reconstruction Jérôme Schlomoff (2007)

21.30 get a drink together in Caf'é Vertigo

This program is accompanied by an exhibition presenting the whole of my work,
which will be held in Filmuseum from the 11 to September 30, 2008


Vanaf september 2008 presenteren het Filmmuseum en De Filmbank het programma E*Cinema, een nieuwe maandelijkse serie met historische en recente experimentele films. Het Filmmuseum en de Filmbank werken sinds 2004 samen op het gebied van
distributie, conservering en onderzoek van en naar de Nederlandse experimentele film.

De serie E*Cinema besteedt aandacht aan de experimentele film in de brede zin van het woord. Het kan gaan om films die voortbouwen op de klassieke avantgarde of om werk dat de relatie tussen film en andere kunsten onderzoekt. Zowel de klassiekers als de allernieuwste producties komen aan bod: onconventionele films, die prikkelen door hun onderwerpskeuze, aanpak en vorm.

Als onderdeel van E*Cinema worden tweemaandelijks films uit de Filmbanktour vertoond, een reizend programma waarin de nieuwste, Nederlandse experimentele films en hun makers op de voet worden gevolgd. Daarnaast wordt vanaf november aandacht
besteed aan de geschiedenis van de experimentele cinema: van makers die de ontwikkeling van de experimentele en avant-garde cinema in de vorige eeuw sterk hebben beïnvloed tot internationaal bekende filmmakers en kunstenaars die in de afgelopen decennia gezichtsbepalend waren.

In het komend seizoen onder meer programma’s over de Oostenrijkse multimediakunstenaar Valie Export, de onlangs overleden filmmaker en kunstenaar Bruce Conner en de Nederlandse cineast en componist Frits Weiland. Het eerste E*Cinemaprogramma, op dinsdag 23 september, is gewijd aan een nieuw talent, de Franse filmmaker en fotograaf Jérôme Schlomoff (1961).

Op de hoogte blijven van het actuele programma van E*Cinema? Meld u aan voor de maandelijkse E*Nieuwsbrief: stuur een e-mail met als onderwerp 'Aanmelding' naar ecinema@filmmuseum.nl.
Voor meer achtergrondinformatie over de Nederlandse experimentele film zie: http://experimentele.filminnederland.nl/

 

more information about E*Cinema :


more information about film distribution :
Lien permanent Catégories : Film 0 commentaire

Les commentaires sont fermés.